Lillahitaala


Friday, January 19, 2018

Diploma in Nursing is DONE!

Bismillah.

SIS DAH HABIS DIPLOMA OMGG!
ingat lah masa memula dapat result penempatan 3 taun lepas: Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bharu
pehh melilau search, punya raplah gua ni.

Alhamdulillah. Habis pun, setelah pung pang sob sob dok nangis sebab belajaq jauh dari family. Y so fragile.Alala~

So apa archievement 3 taun kat JB

1. Belajaq berdiri atas kaki sendiri, well takde sedara kat joho tu.
2. tau pasal uber/grab sebab mana gua ada transport. Jb tu bukan ada train, rapid penang macam Penang ni ha. 
3. Dah steady jadi MC. 
4. Cinta broken harapan palesu pun kat sana jugak.
5. Maintain jadi top 3 student dalam kelas: which is dean 3.93 pun diberi rejeki. syukur
6. jadi putih (ni mak abang kakak aku yang cakap nah) kena angin singapore.
7. since duduk jb, 3 tahun wajib pi kl dengan jingeng. Dan kami orang tamatkan gruptravel di Singapore itu hari.
8. Dah pandai cakap Klate. sebab rumet orang klate. DAK LA FASIH, TAPI BOLEH LA
9. Kenai dengan memacam orang, sampaikan aaa okay semua benda aku boleh terima
10. Pandai masak + suka mengemas


Gua rasa, kekadang penghijrahan tu perlu. Setahun mula kat sana, takdak sekali lah tidoq malam yang gua tak teriyak. Teriyak sebab rindu family, ANAK BONGSU~

Setiap jalan hidup kita tu, Allah Taala dah susun cantik2 dah, kita kena sangka baik dan redha ja. Nikmat dia, ko yang rasa. syukur.


Paling padu, kursus 3 tahun pasal jururawat, buatkan nilai concern caring bertambah. Bertambah2 sayang gua kat people surrounded. Especially, veteran la. 
(since selalu jaga pesakit yang baya mak abah)

Lani dok tunggu posting kerja, mudah mudahan dapat la posting kat negeri sendiri. Nak berbakti dekat Mak Abah sendiri plak. Asyik jaga parents orang ja kan. Heuheu

Doakan, Bubu. <3
entry saya tak pakai copy and paste

Tuesday, February 14, 2017

Holiday besties

Bismillah.

Since CNY + Thaipusam off day, bulih gadis gadis ini berteebaran menguatkan denyutan nadi kaki jantung dan perasaan. Ahhhh!

ESCAPE ADVENTURE PARK, PENANG ~
Here we go !


Maalas pulak jari gua nak click add photo dari phone ni wey.
Ha, lu nak pi, better buy by online.
RM66.40 JEH INCLUDING GST.
mohon teruja. Taklah, kalau lu walk in ja dah RM83 PER ENTRY. waklu!


Boleh tahan burn Escape, dengan matahari takmau kalah
boleh tahan lelah Escape, dengan set flying fox yang tinggi, jauh mencanak nak rabat, 
pheuuw
Boleh tahan merecik Escape, dengan ekstrem game lu boleh enjoi



WELCOME TO PENANG DEAR CLASSMATES




Tu CNY punya cuti dah rembat Escape, balik kolej pulak tak dann seminggu lu masuk kelas, dah cuti Thaipusam pulak alahaiii. Nak balik kg tak berbaloi sangat, dah 3 hari jeh

entry saya tak pakai copy and paste

Saturday, August 06, 2016

WORST

Bismillah.

Meet me at my worst, do stay with me along the journey and then I know you're the one.
Ada 1 manusia, yang gua boleh salute dengan tahap setia dia disini, bersama gua. Thankyou bro. And still you're my favourite. *bukanboipreng

'Saya dengar, awak dah ada pakwe. Betul kan?'

Haish, mana mungkin lahai mana mungkin ~
Kalau level pretty gua setaraf NEELOFA, itu wajib lu tanya wajib lu percaya, K yangtu sengaja gua hiperbola kan keadaan.

Susah weh, susah nak try ada perasaan cinta/sayang towards somebody. Well dulu masa zaman gua monkeylovestory pernah jugak assume,
Senang ja nak couple bagai, it needs a man and a girl = love is easily created.

Damn, makin tua, makin sedar diri. SUSAH NAK ADA FEELING~
Itu hakikat, entah, macamtu lah apa aku rasa on this moment. Maybe sebab the older you get, hati lu makin matang. Makin boleh beza, sapa yang perlu ada, apa perlu rasa dan bukan mudah mana nak allows any alien get thru it. Sebabtu lu kena belajar sadokan hati

Well done Sakinah~
sebab dah cuba sebaik mungkin untuk tidak jaga jodoh orang, untuk tidak sayang jodoh orang.
Yang paling padu, tahniah sebab prove it cinta ko tak murah.
EASY COME, EASY GO bruh.

So, dah dapat jawapan?
Ko doa la kat aku, moga ada satu masa ada rezeki kita untuk pegang title zauji zaujah jannah. EWAH~

Someday, lu akan stalk gua, and here all the answers. Memang gua sengaja expose benda ni.
Tak mustahil, one fine day, dengan lu jugak gua jalan pimpin tangan. Mana tahu kan. HAHAHA!
Doakan untuk kita, sebab aku mula rasa awak tu ikhlas.
THE REST, LET ALLAH TAALA DECIDES.

thankyou, sebab berani dan over. haha. bye.



entry saya tak pakai copy and paste