Lillahitaala


Friday, December 19, 2014

Mak

Preparatory to Johor 75 %

" belajar betul betul . ibu ayah dah tua. " this broke my heart to the pieces . may Allah protect my parents and ease everything for them


Dari 1st day result keluar *result SPA*, Mak selalu bagi nasihat. Macam-macam. 
Sekarang baru tahu, how viscous she is. Mom, the way u sacrifice is too priceless.


"Allah tu suka orang yang meminta-minta. Kan Mak dah suruh sabar? Ni lah reward dia, baru kat dunia, tu akhirat sana taktahu lagi. Apa yang Allah SWT bagi, kena selalu syukur dan ikhlas untuk redha. Percaya dengan rezeki Allah, Dia bagi kat sesiapa yang menanti dengan penuh cinta"

Since sekarang SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) dah ubah format studi and kerja, Mak recommend me not to continue working after finishing studies (diploma in nursing). So maknanya kena stick dengan KKM dan SPA (Kementerian Kesihatan Malaysia) untuk further degree pulak.


Yess, Mak tak pernah doakan for me to get this position *as a nurse* tapi Mak selalu mintak, if this is the best for me, do ease it, give her all the success. 
8 Dec, Mak yang check result SPA. She call me with some of prank, and the way she talks really portray she is happy enough with the result.


Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bahru.
Johor Bahru lah jugak tempat mak mula qualified as a nurse when she is 24 years old ago. 

Gang nurse Mak selalu cakap, yang si bongsu ni mesti akan ikut cara Mak dia. Hiks. Kalau ikut keturunan, bertambah la staff in Ministry of Health in our family. Hi cousins! Hi aunties! Hi uncle!
Jenis sek sek ospital niiiiii

Mak kalau boleh, nak tengok anak dia ni beruniform biru gelap, tudung putih, kasut hitam, with the U44 gred. 
Matron Sakinah. Hiks
Inshaa Allah. Tanggungjawab anak is fulfilling parent's wishes. 
*lepastu boleh ler aku pulak interview candidates SPA latihan separa perubatan. Lolz

So berbaki 2 minggu for me to utilize the remaining time with loveee. Oh rinduuuu nya dengan housemates.


 Maybe I should join them dinner this 24th dec.


Adiosss `




إِنَّ ٱللَّهَ يُحِبُّ ٱلتَّوَّٲبِينَ Allah says: “I am in love with those who repent”.



entry saya tak pakai copy and paste

3 comments:

  1. Salam sis, sy org nibong tebal jgk dpt kt kskb jgk just nk tye pakaian baju putih kain hitam perlu di sedia ln atau tidak.terima kasih sis

    ReplyDelete
  2. Hai nak tanya something? Mcmana pemilihan dia ye ? sbb saya dipanggil untuk ambil peperiksaan online. Lpastu ada banyak proses kan samada luluas atau tak. Bile intake dia ? Bole share tak hehe

    ReplyDelete

■ Nak tanya, sini bawah ■